top of page

Vítkovický double!

Ostravar aréna opět hostila superfinále florbalu. A bylo to Superfinále se vším všudy v režii domácích Vítkovic.



Rok se s rokem sešel a já jsem opět nastoupil v plné polní k očekávánému Superfinále florbalu 2019. Kdo byl přímo v Ostravar aréně a nebo sledoval na televizní obrazovce, jistě potvrdí, jaké drama to bylo především v ženské kategorii.


Role oficiálního fotografa není tak jednoduchá, jak se může na první pohled zdát. Čtyři lidi na place, každý pevně dané úkoly co a jak zachytit. Takže samotné zápasy jsem si ani pořádně neužil. A když několikrát oběhnete Ostravar arénu kolem dokola, nahoru a dolů, tak po několika hodinách máte dost. Slušné první jarní kilometry.



Holky Vítkovic vlétly do zápasu s velkou vervou a po pár minutách se již radovaly z prvního vstřeleného gólu za záda brankářky Christianové. Nicméně hráčky Chodova se nenechaly zahanbit a do šaten se odcházelo za stavu 2:1 pro pražský tým. Druhá třetina přinesla po dvou brankách na obou stranách a tak jsme vcházeli do třetí části s těsným výsledkem 4:3 pro Chodov. Po dalších dvou rychlých gólech se už zdálo být vše jasné. Stav 6:3 v neprospěch Vítkovic. Ostravské holky hnané vpřed domácím publikem však přeřadily na vyšší rychlostní stupeň a podařilo se jim vyrovnat sérii. Neuvěřitelné! Rozuzlení tohoto zápasu přišlo ve 4té minutě prodloužení, kdy Zuzana Šponiarová vstřelila vítězný góoool.



Hrací plocha nestačila pořádně vychladnout a už se na ní začaly prohánět mužské týmy Vítkovic a Mladé Boleslavi, kteří obhajovali titul z loňského roku. Vyrovnaná bitva těchto týmů se rozhodla již v základní hrací době. První dvě třetiny byly taktické, vyčkávací na chybu soupeře, a tak přinesly pouze jediný gól do sítě Mladé Boleslavi. Zraněný kapitán Tomáš Sladký nakonec odehrál celý tento duel a svou bojovností pomohl Vítkovicím k dosažení mistrovského double. Vítězství rytířů zpečetil Bräuer svou druhou brankou a stal se společně s Ivanou Šupákovou superherem finále. Vítkovice vyhrály o jedinou branku 4:3.



Gratulace vítězům!


#Florbal #Superfinale #Ostrava #Sport


 
 


286 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page