top of page

Těšínský pohár 2022 - memoriál Stanislava Krauze

Aktualizováno: 11. 1. 2022

Oddíl badmintonu Slavoj Český Těšín pořádal o tomto víkendu již 43. ročník Těšínského poháru, memoriálu Stanislava Krauze. POhár je zařazen do nejvyšší kategorie 5-ti GPA badmintonových turnajů pořádaných v ČR.





Turnaj probíhal v nové městské sportovní hale Svojsíkova ul., Český Těšín. V tomto regionu je badminton velmi rozšířen mezi amatéry a tak se jednalo o jedinečnou možnost načerpat inspiraci u předních českých hráčů.


Zápolilo se ve všech kategoriích, mužský a ženský singl, mužské a ženské čtyřhry a smíšené čtyřhry.


Nejvytíženějším hráčem turnaje byl bezesporu Matěj Hubáček, který postoupil do všech tří finále. Bohužel ani jedno neproměnil ve zlato a vždy skončil na druhém místě.

První finále se konalo v mužské čtyřhře, kde nastopil Matěj Hubáček a Vít Kulíšek proti páru Petr Beran a Jindřich Kukač, kteří vyhráli ve dvou setech 22:20 a 21:16.




Ženské duely byly více dramatičtější a jak singlový zápas tak i čtyřhra našla svého vítěze až ve třetím setu.

Lucie Krpatová spolu s Kateřinou Zuzákovou porazily 2:1 (18:21, 21:15, 21:9) pár Barbora Otáhalová a Veronika Srncová.

Zápas plný zvratů se odehrál v ženském singlu, kdy juniorka Lucie Krulová porazila Kateřinu Mikelovou v setech 13:21, 21:19 a 21:12. Ta musela být nakonec po zápase ošetřována kvůli zraněnému kotníku.



Předposledním finále byly smíšené čtyřhry. Velké drama se odehrálo v posledním setu, kdy se páry vysloveně tahaly o každý košíček. Nakonec vše dopadlo ve prospěch páru Tomáš Skála a Lucie Krpatová, který porazil pár Matěj Hubáček a Kristina Kozempelová 21:19 a 22:20.


Posledním utkáním víkendového klání byl mužský singl, kde se konečně usmálo štěstí na Lukáše Holuba, který porazil již vyčerpaného Matěje Hubáčka 21:16 a 21:17 a získal tak putovní pohár.



Oficiální stránk turnaje: http://www.badmintontesin.cz/tesinsky-pohar/





214 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page