top of page

Pohár mistrů 2020 hostí Ostrava

Na začátku letošního roku 2020 přijely do České republiky nejlepší týmy světa na Pohár mistrů pořádaný Mezinárodní florbalovou federací IFF. Turnaj se pořádá již od roku 1993 každoročně v lednu jak pro ženské tak i mužské týmy. Pro florbalové Vítkovice to byla dvojnásobná sláva.



První den nedopadl pro Vítkovice nikterak dobře. Vítkovické bojovnice se dostaly na začátku do dvoubrankového vedení, ale ani tento náskok soupeřky nezaskočil a nepomohl ke zdárnému konci. Švédky z Täby dokázaly do konce druhé třetiny vyrovnat a zbytek zápasu byl v jejich režii a vysloužily si tak finále s Klotenem.


Skorém se samými jedničkami 11:1 Stovreta vyhrála nad Vítkovicemi rozdílem třídy. Jedinou radostí jak pro hráče, tak i fanoušky, kteří povzbuzovali své hráče až do konce, byla střela Josefa Rýpara.



Do druhého dne vstoupily oba naše týmy do zápasů o boj o třetí místo. Holky nastoupily proti finskému SB-Pro. První dvě třetiny ukázaly vyrovnaný florbal a odpovídalo tomu i skoré 3:3. Do poslední třetiny vlétly Vítkovice s jasným cílem. Ukázaly tak svou sílu a smetly v poslední třetině Finky 4:0 a užívaly si tak na konci ovace.


V druhém nedělním zápase nastoupili muži a to domácí Vítkovice proti SC Classic (Finsko). Domácí zápas vůbec nezačali špatně a v šesté minutě se dostali do vedení. První třetinu zakončili se slibným skoré 2:1. Hráči Classic pak v další části ukázali svou sílu v pohybu a přesnosti střelby a domácí se naopak nechali několikrát vyloučit. Finové tak zařídili výsledkem 3:6 Vítkovicím porážku a tím konečné čtvrté místo na turnaji.




#Florbal #Ostrava #Sport #ceskyflorbal #kanafotocz


 
 

32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page