top of page

Ostrava Beach Open 2021

Třetí ročník turnaje světové série FIVB v plážovém volejbale kategorie 4*. Pětidenní akce se konala na čtyřech kurtech , které vyrostly v areálu Dolních Vítkovic - objektu zapsaneém v seznamu Evropského kulturního dědictví.


Úchvatný kontrast letního sportu s chladným industriálním prostředím.





Štěstí letos přálo a získal jsem akreditaci na tento vyjímečný turnaj jako fotograf. Práce bylo sice dost, ale takovou přílotost jsem si nemohl nechat ujít. Navíc po dlouhé době nějaká větší sportovní akce.

Musím říci, že pořadatelé se precizně připravili na tuto akci akci z hlediska "corona" opatření . Samotného mě překvapilo co vše se dá vymyslet kromě testování, nošení roušek a pod. Myslím tím například desinfekci míčů po každé výměně...




Nezáviděnihodná situace pro všechny pořadatele v tom parnu se pohybovat v rouškách , používat rukavice atd.


K samotnému turnaji. Bohužel mi pracovní vytížení nedovolilo než být na místě jen jeden den, ale myslím, že celkém důležitý. Jednalo se o začátek play-off. Měl jsem tak možnost vidět i naše české hvězdy, které se probojovaly až do samotného finále.





český pár Onřej Perušič a David Schweiner nakonec navázali na svůj dva roky starý stříbrný úspěch, kdy podlehli ve finále s Nizozemským párem, mistry světa z roku 2013, 1:2 na sety.




Soušástí celého komplexu byla vybudována i venkovní posilovna pro hráče. Musím říci, že jsme byl překvapen jak na první pohled křehké dívky ve skutečnosti nejsou až tak křehké....


Boj o medaile v turnaji žen ani do posledních chvil netrácel na dravosti i eleganci až do záveřečných zápasů. Ze zlata se nakonec radoval americký pár Sarah Sponcilová s Kelly Claesovou, který v Ostravě získal svůj druhý triumf na Světovém okruhu za sebou i celkově. Ve finále Američanky porazily Švýcarky Heidrichovou a Vergé-Dépréovou 21:18, 21:15. Deváté nasazené Američanky, které ve druhém utkání ve skupině českými jedničkami Nausch Slukovou a Hermannovou odvrátily dva mečboly a zvítězily 2:1, ve finále ani jednou neprohrávaly a po většinu zápasu měly navrch.





#Beach #BeachVoelleball #Sport #Ostravabeachopen #kanafotocz #FIVB





53 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page